Kesäkuu 2015

Kesäkuu jatkui mukavasti tulo- ja menorintamalla, sillä menoni taisivat olla pienimmät tänä vuonna ollen 1428,33 euroa ja tuloja kertyi 3316,38 euroa. Kärkipäätä sekin! Säästöön jäi siis 1888,05 euroa eli 56,9%. Jo kolmas kuukausi peräkkäin, kun jää yli puolet säästöön, toivottavasti tästä olisi tulossa tapa 🙂

Sijoitusrintamalla pörssikursseja vaivasi epävarmuus ja yleisesti indeksit laskivat, mutta oma kuukauteni päättyi iloisiin tunnelmiin, kun Northern Offshore ilmoitti kaupasta, jossa yritys ostetaan pois pörssistä yli kaksinkertaiseen hintaan sen hetkiseen markkina-arvoon verrattuna.

Jatkoin kuukausisäästämistä korea-ETF:ään sekä muita ostoja normaalisti:

Fondo Delta on italialainen kiinteistörahasto, joka omistaa lomakiinteistöjä Italian rantakohteista. Vuokrausaste lähentelee sataa ja bruttovuokrat on yli 8% NAV:iin nähden. Sopimukset ovat pitkiä, mutta paras asia tässäkin on markkinoiden hinnoittelu – alennus NAV:iin on noin 55-60%!

MiX Telematics on Etelä-Afrikasta kotoisin oleva autojen teknologiaan, erityisesti turvallisuuteen keskittynyt yritys. Asiakaskunta kasvaa nopeasti ja tulevaisuudessa voi odottaa vielä paljon kasvunvaraa. Hinnoittelu on kuitenkin edullinen EV/EBITDA:lla mitattuna.

LogiCamms on pieni australialainen konsulttiyritys, joka palvelee lähinnä öljy-, kaivos- ja infrarakennussektoreita, jotka ovat melko vihattuja sijoittajien keskuudessa tällä hetkellä. Yrityksen markkina-arvo on alle 50milj. AUD, yritys on velaton ja rahaa kassassa yli 20milj. AUD. Yritys on kaivossektorin synkästä tilasta huolimatta pysynyt voitollisena ja EV/EBITDA onkin noin kahden luokkaa. Lisäksi omistajia palkitaan osingoilla ja osakkeiden takaisinostoilla.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.