Tammikuu 2017

Tulot kuukauden aikana olivat 3004,89 euroa ja menot 1834,54 euroa eli säästöön jäi 38,9% tuloista, mikä on alle pitkän ajan tavoitteen eli 50%.

Myyntiin meni kuukauden aikana useampi osake. Verovuoden vaihduttua myin loput CorEnergy Infran osakkeeni sekä Brexit-kuopastaan reilusti nousseen Northgaten osakkeet. Lisäksi myin Aimian C-sarjan etuoikeutetut osakkeet ja vähensin Wilh Wilhelmsen ASA:n painoa hieman.

Vastentahtoisesti jouduin kuun lopussa myymään myös DHT:n osakkeeni. Frontline teki  tarjouksen ostaakseen DHT:n koko osakekannan ja valuuttana käytettäisiin Frontlinen osakkeita. Frontlinellä on vanhempi kalusto kuin DHT:llä, tekee huonompaa tulosta, on velkaisempi ja kalliimmin arvostettu joten vaihtaisinko osakkeeni Frontlinen osakkeisiin pienellä preemiolla? En todellakaan ja DHT:n hallitus aivan oikein suositteli osakkeenomistajille tarjouksen hylkäämistä. Itse en jäänyt odottamaan mahdollista korkeampaa tarjousta vaan pidän todennäköisempänä tarjouksen hylkyä ja kurssin palaamista alemmalle tasolle.

Vanhoihin positioihin lisäsin Euronavia, Elegant Hotelsia, Contura Energya, Prairie Provident Resourcesia, Zargon Oil&Gasia sekä Transglobe Energya.

Öljy- ja kivihiilipositioiden rinnalle sointuu hyvin saksalainen SMA Solar Technology, joka tekee mm. inverttereitä ym aurinkoenergian tuotannossa olennaisia osia.

Frontier-markkinoilta, tarkemmin sanottuna Romaniasta ostin Electrica SA:ta, joka omistaa paikallisia sähköverkkoja.

Uusia sijoituksia löytyi myös rahtilaivoista. Belships ASA omistaa dry bulk -aluksia ja on yksi harvoista toimijoista, jolla on vielä pitkiä ja rahakkaita sopimuksia ja pystyy jopa lyhentämään lainojaan.

Solvang ASA puolestaan omistaa erikokoisia LPG-rahtialuksia. Yritys on siitä hieman erikoinen ja vaikea analysoitava, että se ei omista yhtään alusta kokonaan vaan pelkästään osuuksia.

Capital Product Partners puolestaan omistaa product-tankkereita ja konttialuksia.

Lisäksi vähän muista poikkeava sijoitus, kun ostin Star Bulk Carriersin “baby bondia” sen tarjotessa laskelmieni mukaan noin 15% Yield-to-maturityä. Jenkkinoteerattujen dry bulkereitten osakkeet ja bondit ovat viimeisen parin kuukauden aikana liikkuneet voimakkaasti ylös ja alas sekä osa yrityksistä käyttänyt tilanteen hyödyksi painamalla lisää osakkeita taseitaan paikkaamaan. Tämän sijoituksen kohdalla voi olla ainakin siinä mielessä tyytyväinen osakkeiden painamisesta, että vakuudettoman velkakirjan haltijaa lämmittää aina, kun pääomarakenteessa alempana olevat haluavat heittää yhtiöön lisää rahaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.